24 Temmuz 2013 Çarşamba

BARBUNYA EZMESİ (LÖBYE)

 MALZEMELER:


  • 250 gram barbun fasulye
  • 1 tatlı kaşığı kişniş (kinzi)
  • 3 diş sarımsak sarımsak
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • tuz
  • su

23 Temmuz 2013 Salı

ETLİ BAMYA


MALZEMELER:
  • 500 gram bamya
  • 250 gram kuzu kuşbaşı et
  • 3 adet  domates
  • 3 adet biber
  • 1 adet soğan
  • yarım çorba kaşığı domates salçası
  • zeytinyağı
  • limon
  • şeker
  • tuz
  • su

FIRINDA SEBZELİ KUZU GERDAN

 MALZEMELER:

  • kişi sayısına göre kuzu gerdan
  • ''           ''         ''   patates
  • ''            ''          '' soğan
  • ''              ''        ''  biber
  • ''             ''        ''   domates
  • ''            ''          ''  sarımsak
  • (kişi başına göre her malzemeden 1 adet)
  • salça
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • pulbiber


HAZIRLANIŞI:

  • kuzu gerdanları düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat kadar haşlayın. (fazla pişirmiyoruz fırına giriceği için)
  • bu sırada patateslerin kabuklarını soyup bütün şekilde hazırlayın.aynı şekilde bütün olarak soğanları ve sarımsaklarıda soyup hazırlayın
  • ardından domatesleri kabuklarıyla halka şeklinde kesin.
  • biberleride boyutlarına göre 2ye veya 3 parçaya bölün.
  • ardından salça ve baharatları malzemelerin üstüne çıkıcak kadar suyla birlikte eritin.
  • ve tepsiye dizdiğiniz malzemelerin üzerine dökün.
  • alimünyum folyayla sardığınız tepsiyi 200 derece fırında yaklaşık bir saat pişirin.



AFİYET OLSUN...


30 Haziran 2013 Pazar

PATLICANLI MUSAKKA


MALZEMELER:
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 patates
  • 4 adet biber
  • yarım ç.k salça
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
HAZIRLANMASI:
  • Önce eti haşlıyoruz.Patlıcanları alaca soyup küp şeklinde doğradıktan sonra 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.Bu sırada biberleri halka şeklinde doğruyoruz.Kızgın yağda kızartıyoruz.Daha sonra soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.Ardından küp şeklinde doğradığımız domatesi ve salçayı ekliyoruz.Sonra önceden haşlanan etleri ilave edip tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra pişiriyoruz.
  • Bu aşamada yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.Kızattığımız patlıcan ve biberleri borcamın en altına koyuyoruz üzerine domatesli eti ilave ediyoruz fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.Servisten hemen önce patatesleri kızartıp yemeğe ilave ediyoruz patatesleri daha önce koymamızdaki amaç yemeğin suyunu çekip yumuşamasını önlemek.
...AFİYET OLSUN...

15 Haziran 2013 Cumartesi

DAVETSİZ MİSAFİR :)



FIRINDA ALABALIK









FIRINDA ALABALIK TARİFİ:
  • 1 adet kılçığı alınmış alabalık
  • 3 adet domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • tereyağ
  • tuz


Borcamın altına halka şeklinde kestiğimiz domateslerin yarısını altına diziyoruz üzerine balıklarımızı koyup tekrar domateslerimizi diziyoruz.Ardından üzerine bütün bütün sarımsakları koyduktan sonra üzerlerine birer parça tereyağı koyup folyoyla üzerini kapatığ 200 derece sulanıncaya kadar  pişiriyoruz.Kızarması için son 10 dakika üstünü açıp suyunu çekmesini sağlıyoruz.
Yanınada bol limonlu bir salata bir de ekmeğiniz tamamdır.
AFİYET OLSUN...