5 Temmuz 2017 Çarşamba

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

MALZEMELER: 

  • 3 yumurta
  • 1 su b. süt 
  • yarım su b. çiçekyağı
  •  1 su b. şeker
  •  2.5 su b.un
  •  3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  •  1 paket kabartma tozu
  •  yarım limon kabuğu rendesi 

  SOSU: 

  • 1.5 su b. süt
  •  2 yemek k. kakao
  •  2 yemek k. şeker
  •  1 tatlı kaşığı nutella
  •  3-4 parça bitter tablet çikolata 

  KEK HAZIRLANIŞI: 

  • Yumurta ve şekeri 15 dk. mikserle şeker eriyip yumurtalar köpürene kadar çırpıyoruz 
  • Sonra diğer malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dk arası kontrol ederek pişiriyoruz.


 SOSUN HAZIRLANIŞI:


  Süt kakao ve şekeri küçük bir sos tavasında pişirdikten sonra ocaktan alıp içine isteğe bağlı çikolataları ekleyip ılıtıyoruz.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ardından ılıyan sosu kekin üstüne döküp çekmesini bekleyin ve istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. (ben mevsimi olduğu için şeftali kullandım siz vişne,çilek gibi meyvelerle de süsleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder