2 Eylül 2015 Çarşamba

KİRAZLI PASTA

EVET SEVGİLİ BLOG TAKİPÇİLERİM 2 AY KADAR UZUN BİR ARADAN SONRA YİNE BİR TATLI TARİFİMİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.EVDEKİ KİRAZ ÇOKLUĞUNDAN NE YAPAYIM DİYE DÜŞÜNÜRKEN AKLIMA GELDİ BU TARİF HEMDE BİR DOĞUM GÜNÜ PASTASI İŞLEVİNİ GÖRDÜ . ABİCİĞİMİN DOĞUM GÜNÜNDE YAPTIĞIM AİLE ARASI SAMİMİ BİR ÇAY SOHBETİMİZE EŞLİK EDEN GÜZEL BİR PASTA . BİRAZ AŞAMALI BİR TARİF, MUTFAĞINIZ DAĞILACAK BELKİ BULAŞIK YIĞINLARI TEZGAHINIZI KAPLICAK AMA SEVGİYLE YAPTIĞINIZ HER İŞİN SONUNDA GÜZEL SÖZLER KARŞISINDA TÜM YORGUNLUĞUNUZU UNUTACAĞINIZA EMİNİM.HAYDİ BESMELEYLE BAŞLAYIN,KOLAY GELSİN...

MALZEMELER :

KEK İÇİN :
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 3 su bardağı un,
  • 3 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • PASTA KREMASI :
  • 500 ml. süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 8-10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet çubuk vanilya ( hazır vanilin de olabilir ama aynı aromayı vermez )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • SÜSLEME MALZEMELERİ 
  • kiraz
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket fındıklı çikolata

  • KEK YAPIMI  :
  • Derin bir kapta oda ısısındaki yumurta ve şekeri  açık renk alıncaya kadar yaklaşık 8 dakika çırpın.Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Sırasıyla kakao , vanilin ,unu ekleyin, en son kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çok az çırptıktan sonra spatula yardımıyla malzemeleri iyice karıştırıp kek hamuru kıvamına getirin.Hazırladığınız karışım kalp şeklindeki  ( 21 cm  - Derinlik : 7.5 cm) kelepçeli kalıbın tabanını yağlayıp unladıktan sonra karışımı döktüm. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika ara ara kontrol ederek  pişirin
  • KREMA YAPIMI :
  • Sütü bir tencereye koyun içine vanilya tohumlarını koyup sadece ılıtın kaynamasın
  • Kenarda ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın içine un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin .
  • Tencerede ılıttığınız karışımdan 1 kepçe alarak yumurtalı bu karışımın içine koyup ılıtın ardından bu karışımı tenceredeki sütün içine karıştırarak yavaş yavaş ilave edin 
  • Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.Ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin ve kenara alın.
  • Ilınması için başka bir kaba alıp üstünün kabuk bağlamaması içinde ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin .
  • Ilıyan kremayı sıkma torbanızın içine alırsanız daha pratik olur.
  • BİRLEŞTİRME AŞAMASI :
  • Kalıptan çıkarıp hafif soğuyan kekinizi ip yardımıyla ortadan ikiye ayırın . 
  • Eğer yumuşak bir kıvamda olmasını istiyorsanız benim yaptığım gibi 1 tatlı kaşığı nescafe ile soğuk sütü karıştırıp kekinizi ıslata bilirsiniz hem aroma hemde yumuşak bir tat elde edersiniz.
  • Daha sonra arasını krema ile kaplayıp çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye böldüğünüz kirazları ve iri parçalar halinde doğradığınız fındıklı çikolataları ekleyin.
  • Diğer üst kısmını da dikkatlice yerleştirdikten sonra isteğinize göre benmari usulü erittiğiniz çikolatanız ile süsleyebilirsiniz .AFİYET OLSUN :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder