3 adet orta boy havuç (benim kullandıklarım büyük olduğu için 2 tane kullandım) 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 3 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı fındık veya ceviz
Hazırlanışı: Yumurtaları kuru olduğundan emin olduğunuz bir kapta bir fiske tuz ve şeker ile yaklaşık 7-8 dk iyice kabarıp rengi açılana dek mikserle çırpıyoruz Daha sonra sıvı yağ,rendelenmiş havuç ve tarçını ilave ederek düşük devirde tekrar karıştırdıktan sonra un,kabartma tozu ve karbonat ilave edip son kez çırpma işlemini yapıyoruz.Bu aşamada çok fazla mikserle karıştırma yapmayın,kabarmış yumurtanız sönmesin.Son olarak iri parçalar halinde kırılmış ceviz veya fındık ilavesini yapıp bir spatula yardımıyla tüm malzemelerin karıştığına emin olun ve harcınız hazır. Kek harcınızı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kalıbınıza koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz.(ilk 30 dk fırını açmamak önemli) Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder