Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘
Herkim imanla ve ecrini Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu.” Buhari 190, Müslim 760/175
İŞTE BEREKET AYI OLAN RAMAZAN GELDİ ,
vee tabi ki Ramazanın olmazsa olmazı güllaç tarifi ;
MALZEMELER :
1 PAKET GÜLLAÇ (15 ADET)
2 LİTRE SÜT
3 BARDAK ŞEKER
1 PAKET VANİLİN
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
İÇ MALZEMESİ: iri çekilmiş fındık
SÜSLEMEK İÇİN: toz antep fıstığı çilek
HAZIRLANIŞI :
* Süt ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen eriyince,ocaktan alıp içine vanilin ve tereyağını ekleyin
* Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. (Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı )
* Sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz
* 7 güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 7. katı da ıslattıktan sonra bu kata irice çekilmiş fındık serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
* Tatlıyı buz dolabında muhafaza edin. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder