30 Haziran 2014 Pazartesi

GÜLLAÇ

“Ramazan ayıdır ki, insanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve doğruyla, eğriyi birbirinden ayırıp açıklayan bir rehber olmak üzere Kur’an işte bu ayda inmiştir. Bu sebeple içinizden her kim bu aya ulaşırsa oruç tutsun! Herkim de hasta yahut seyahatte olursa, başka günlerde tutsun. Allah müddeti tamamlamanız, sizi doğru yola iletmesine karşılık, O’nu yüceltmeniz ve böylece şükretmeniz için, sizi kolaylığı ister, güçlüğü istemez.” Bakara 185 
 Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘
Herkim imanla ve ecrini Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu.” Buhari 190, Müslim 760/175 

 İŞTE BEREKET AYI OLAN RAMAZAN GELDİ , 
 vee tabi ki Ramazanın olmazsa olmazı güllaç tarifi ; 



MALZEMELER

 1 PAKET GÜLLAÇ (15 ADET)
 2 LİTRE SÜT
 3 BARDAK ŞEKER
 1 PAKET VANİLİN
 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ

 İÇ MALZEMESİ: iri çekilmiş fındık
 SÜSLEMEK İÇİN: toz antep fıstığı çilek







 HAZIRLANIŞI :
 * Süt ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen eriyince,ocaktan alıp içine vanilin ve tereyağını ekleyin
 * Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. (Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı )
 * Sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz
 * 7 güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 7. katı da ıslattıktan sonra bu kata irice çekilmiş fındık serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
 * Tatlıyı buz dolabında muhafaza edin. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder