
Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘
Herkim imanla ve ecrini Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu.” Buhari 190, Müslim 760/175
İŞTE BEREKET AYI OLAN RAMAZAN GELDİ ,
vee tabi ki Ramazanın olmazsa olmazı güllaç tarifi ;
MALZEMELER :
1 PAKET GÜLLAÇ (15 ADET)

3 BARDAK ŞEKER
1 PAKET VANİLİN
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
İÇ MALZEMESİ: iri çekilmiş fındık
SÜSLEMEK İÇİN: toz antep fıstığı çilek
HAZIRLANIŞI :
* Süt ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen eriyince,ocaktan alıp içine vanilin ve tereyağını ekleyin
* Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. (Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı )
* Sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz
* 7 güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 7. katı da ıslattıktan sonra bu kata irice çekilmiş fındık serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.

elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder