9 Haziran 2013 Pazar

EV YAPIMI GALETA
 3 bardak un
yeteri kadar su
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kadar yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Malzemeleri geniş bir kapta ekmek hamuru kıvamında ele yapışmıyacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Sonra dinlenmesi ve kabarması için yaklaşık bir saat bekleyin.
Daha sonra hamurunuzu eş parçalara bölün.

Bu parçaları ince uzun yuvarlaklar  haline getirim, 10 cm uzunluğunda kesin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizdikten sonra üstüne nemli bir bez örterek 15 dakika bekleyin.

üzeri için susam

çörek otu

haşhaş

ve bir yumurtanın sarısı yeterli olucaktır.


180 derecelik fırında fırınınızın fan ayarını şeçerek kıtır galetalar elde edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

1 yorum: