15 Ocak 2016 Cuma

HAŞHAŞLI KEK


Malzemeler


  • 4 yumurta
  • 1 palet kabartma tozu
  • 1 bardak un
  • 1 bardak mor haşhaş
  • 1 bardak irmik
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
Şerbeti için 

  • 3,5 su bardağı su 
  • 3,5 su bardağı şeker
  • limon
Hazırlanışı :

  • İlk olarak şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Ardından yumurta ve şekeri çırpıcıyla iki katına çıkana kadar  çırpın.
  • Yağı , irmiği ve haşhaşı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • En son kabartma tozu ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Yağlanmış borcama koyup 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Kurdan testi yaptıktan sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve dilimleyin.
  • Ardından soğumuş şerbetini dökün ve çekip soğuyana kadar bekleyin.
  • İstediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.(krem şanti , ceviz ,meyvelerle)
  • Ben üzeri için 3 çorba kaşığı labne peyniri,2 kaşık krema ve 1 kaşık pudra şekerini ve 1 çay kaşığı vanilini çırptım krema kıvamına getirdim ve kirazla süsledim.
  • Afiyet olsun...

2 yorum: