Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 palet kabartma tozu
- 1 bardak un
- 1 bardak mor haşhaş
- 1 bardak irmik
- 1 bardak şeker
- 1 bardak sıvı yağ
Hazırlanışı :
- İlk olarak şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Ardından yumurta ve şekeri çırpıcıyla iki katına çıkana kadar çırpın.
- Yağı , irmiği ve haşhaşı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son kabartma tozu ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış borcama koyup 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
- Kurdan testi yaptıktan sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve dilimleyin.
- Ardından soğumuş şerbetini dökün ve çekip soğuyana kadar bekleyin.
- İstediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.(krem şanti , ceviz ,meyvelerle)
- Ben üzeri için 3 çorba kaşığı labne peyniri,2 kaşık krema ve 1 kaşık pudra şekerini ve 1 çay kaşığı vanilini çırptım krema kıvamına getirdim ve kirazla süsledim.
- Afiyet olsun...
çok güzel eşsiz bir tarif ellerine sağlık iyi çalışmalar
YanıtlaSilteşekkürler :)
Sil