13 Ocak 2016 Çarşamba

ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un,tuz
İç malzemesi
  • 100 gram beyaz peynir 
  • kaşar peyniri
  • 8-10 dal maydanoz
  • İstenirse patatesli iç de kullanılabilir.
Üzeri için
  • Galeta unu
  • Çekirdeksiz zeytin
YAPIM AŞAMASI : 
  • Bütün sıvıları yani tereyağı,sıvı yağı,yumurta,yoğurt,sirkeyi koyup güzelce elinizle karıştırın.
  • Diğer tarafta unu,kabartma tozunu karıştırın,sıvı harca tuzu ilave edip unu yavaş yavaş ekleyin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Elinizle biraz açarak içine hazırladığınız iç malzemeden koyun ve yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız parçaları galeta ununa bulayıp tepsiye dizin.
  • Son aşama dizdiğiniz poğaçaları bıçakla kesikler atıp çiçek şekli verin ve ortasını zeytinle süsleyin.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarıp pişene kadar pişirin.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder