4 Şubat 2018 Pazar

HAŞHAŞLI KREMALI REVANİ


Hem şerbetli hem hafif bir tatlı olsun diyorsanız misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz harika bir tarif işte

 Malzemeleri:

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi kuru haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu



Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla portakal suyu suyu

Muhallebisi :

1 lt süt
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini: ceviz,fındık,fıstık,hindistan cevizi,nar taneleri,portakal kabuğu veya istediğiniz şeylerle süsleyebilirsiniz

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu tencereye alıp 15 dk kaynatın.altını kapatıp bi kaç damla portakal sıkıp soğumaya alın.

Kek için önce şeker ve yumurtaları çırpın.Sonra sıvıyağ,yoğurt ekleyip tekrar çırpın.Geriye kalan malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk iyice kızarana dek pişirin.

Fırından çıkın iki üç dk beklettiğiniz kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Bir yandan da muhallebi için soğuk süt,şeker ve unu iyice mikserle çırpıp ocakta topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin almaya yakın tereyağını ve vanilini ekleyip kenara alın.

Sıcak muhallebiyi şerbetini çekmiş revaninin üstüne dökün.İyice soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süslemesini yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder