MALZEMELER:
- 250 gr kuşbaşı et
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 3 patates
- 4 adet biber
- yarım ç.k salça
- tuz
- karabiber
- pulbiber
HAZIRLANMASI:
- Önce eti haşlıyoruz.Patlıcanları alaca soyup küp şeklinde doğradıktan sonra 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.Bu sırada biberleri halka şeklinde doğruyoruz.Kızgın yağda kızartıyoruz.Daha sonra soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.Ardından küp şeklinde doğradığımız domatesi ve salçayı ekliyoruz.Sonra önceden haşlanan etleri ilave edip tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra pişiriyoruz.
- Bu aşamada yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.Kızattığımız patlıcan ve biberleri borcamın en altına koyuyoruz üzerine domatesli eti ilave ediyoruz fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.Servisten hemen önce patatesleri kızartıp yemeğe ilave ediyoruz patatesleri daha önce koymamızdaki amaç yemeğin suyunu çekip yumuşamasını önlemek.
...AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder