- 250 gram barbun fasulye
- 1 tatlı kaşığı kişniş (kinzi)
- 3 diş sarımsak sarımsak
- 2 çorba k. zeytinyağı
- tuz
- su
HAZZIRLANIŞI:
- barbunyayı tencereye koyup üzerine su koyarak haşlayın.
- iyice yumuşadıktan sonra soğumasını bekleyin.
- soğuyan barbunyayı kevgir veya süzgeç yardımıyla kabuklarından ayırıp ezin.
- bu sırada bir tencereye zeytinyağını ve rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin
- sarımsak iyice yumuşınca içine toz halinde kişnişi ekleyin biraz kavurup ezdiğiniz barbunyayı ekleyin.
- ocağın altını kapatın ve güzelce karıştırın.
- artık servise hazır.
AFİYET OLSUN...
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder