24 Temmuz 2013 Çarşamba

BARBUNYA EZMESİ (LÖBYE)

 MALZEMELER:


  • 250 gram barbun fasulye
  • 1 tatlı kaşığı kişniş (kinzi)
  • 3 diş sarımsak sarımsak
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • tuz
  • su




HAZZIRLANIŞI:


  • barbunyayı tencereye koyup üzerine su koyarak haşlayın.
  • iyice yumuşadıktan sonra soğumasını bekleyin.
  • soğuyan barbunyayı kevgir veya süzgeç yardımıyla kabuklarından ayırıp ezin.
  • bu sırada bir tencereye zeytinyağını ve rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin
  • sarımsak iyice yumuşınca içine toz halinde kişnişi ekleyin biraz kavurup ezdiğiniz barbunyayı ekleyin.
  • ocağın altını kapatın ve güzelce karıştırın.
  • artık servise hazır.

AFİYET OLSUN...
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder