23 Temmuz 2013 Salı

ETLİ BAMYA


MALZEMELER:
  • 500 gram bamya
  • 250 gram kuzu kuşbaşı et
  • 3 adet  domates
  • 3 adet biber
  • 1 adet soğan
  • yarım çorba kaşığı domates salçası
  • zeytinyağı
  • limon
  • şeker
  • tuz
  • su


HAZIRLANIŞI:
  • ilk olarak kuşbaşı etleri tencerede az suyla  15-20 dakika kadar haşlayın. (çok pişmemesi gerekiyo)ardından bamyaları güzelce yıkayın ve kurutun.
  •  ardından baş kısımlarını koni biçimnde keserek temizleyin.
  • öncelikle tencerimize yağımızı koyuyoruz.ardından küp küp doğradığımız soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • ardından ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.onlarda diriliğini kaybedince salçayı ekleyip güzelce kavurun.
  • ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar pişmesini bekleyin.
  • ardından haşlanmış etleri suyuyla beraber ekleyin.daha sonra ayıkladığınız bamyaları ekleyin.
  • son olarak üzerini bir parmak kadar geçicek şekilde sıcak suyununu ekleyin.
  • tuzunu,iki kesme şekerini ve 2 çorba kaşığı kadar limonu ekleyip pişmeye bırakın.
  • yerken damak tadınıza göre tekrar limon koymayı unutmayın.



AFİYET OLSUN...
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)


1 yorum: