MALZEMELER:
- 500 gram bamya
- 250 gram kuzu kuşbaşı et
- 3 adet domates
- 3 adet biber
- 1 adet soğan
- yarım çorba kaşığı domates salçası
- zeytinyağı
- limon
- şeker
- tuz
- su
HAZIRLANIŞI:
- ilk olarak kuşbaşı etleri tencerede az suyla 15-20 dakika kadar haşlayın. (çok pişmemesi gerekiyo)ardından bamyaları güzelce yıkayın ve kurutun.
- ardından baş kısımlarını koni biçimnde keserek temizleyin.
- öncelikle tencerimize yağımızı koyuyoruz.ardından küp küp doğradığımız soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- ardından ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.onlarda diriliğini kaybedince salçayı ekleyip güzelce kavurun.
- ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar pişmesini bekleyin.
- ardından haşlanmış etleri suyuyla beraber ekleyin.daha sonra ayıkladığınız bamyaları ekleyin.
- son olarak üzerini bir parmak kadar geçicek şekilde sıcak suyununu ekleyin.
- tuzunu,iki kesme şekerini ve 2 çorba kaşığı kadar limonu ekleyip pişmeye bırakın.
- yerken damak tadınıza göre tekrar limon koymayı unutmayın.
AFİYET OLSUN...
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
harika görünüyor
YanıtlaSil