- 150 gram tereyeğı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 bardak)
İÇ HARCI İÇİN :
- 2 adet elma rendesi
- 3 adet armut rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- yarım su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.Rendelenmiş armut,elma,ve şekeri bir tencereye ilave edip orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Tarçın ve ceviz ilave edip kenarda soğumaya bırakıyoruz.
HAMURU:
- Tereyağı,şeker,yumurta,vanilya,tozşeker ilave edip karıştırıyoruz.
- Azar azar un ilave ediyoruz,son aşamada kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz,
- Hamuru buzdolabında 30-40 dakika kadar bekletiyoruz.
- Buzdolabından aldığımız hamuru 4 te 1 lik kısmını ayırıp, geriye kalan kısmı merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz.
- Yağladığımız tart kalıbın içine yerleştiriyoruz,kenarlarından bastırıp yükseltiyoruz.Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir önemli hususta yerleştirdikten sonra belli aralıklarla çatalla delikler açmak böylece çok fazla kabarmasını önlemeniz gerekiyor.
- İç harcı hamurun üzerine eşit miktarda dağıtıp,ayırdığımız hamur parçasını da açıp ince şeritler halinde kesip üstüne küçük kareler oluşucak şekilde koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 18O derecelik fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
... AFİYET OLSUN....
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
HARIKA GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER :)
SilBUNU DENİCEM NEFİS GÖRÜNÜYOR ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için teşekkürler,denemenizi kesinlikle tavsiye ederim çok farklı ve güzel bir lezzet...
SilTarçın elma ve ceviz hımm harika :) Ellerine sağlık ..
YanıtlaSilbu uyuma bende bayılıyorum,teşekkürler :)
Sil