21 Ağustos 2013 Çarşamba

ARMUTLU ELMALI TURTA

MALZEMELERİ:

  • 150 gram tereyeğı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1  su bardağı şeker
  • aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 bardak)




İÇ HARCI İÇİN :

  • 2 adet elma rendesi
  • 3 adet armut rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • yarım su  bardağı toz şeker


HAZIRLANIŞI:

  • Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.Rendelenmiş armut,elma,ve şekeri bir tencereye ilave edip orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Tarçın ve ceviz ilave edip kenarda soğumaya bırakıyoruz.


HAMURU:

  • Tereyağı,şeker,yumurta,vanilya,tozşeker ilave edip karıştırıyoruz.
  • Azar azar un ilave ediyoruz,son aşamada kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz,
  • Hamuru buzdolabında 30-40 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Buzdolabından aldığımız hamuru 4 te 1 lik kısmını ayırıp, geriye kalan kısmı merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz.
  • Yağladığımız tart kalıbın içine yerleştiriyoruz,kenarlarından bastırıp yükseltiyoruz.Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir önemli hususta yerleştirdikten sonra belli aralıklarla çatalla delikler açmak böylece çok fazla kabarmasını önlemeniz gerekiyor.
  • İç harcı hamurun üzerine eşit miktarda dağıtıp,ayırdığımız  hamur parçasını da açıp ince şeritler halinde kesip üstüne küçük kareler oluşucak şekilde koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 18O derecelik fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

                                                
                                                 ... AFİYET OLSUN....
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
                                               

6 yorum:

  1. BUNU DENİCEM NEFİS GÖRÜNÜYOR ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için teşekkürler,denemenizi kesinlikle tavsiye ederim çok farklı ve güzel bir lezzet...

      Sil
  2. Tarçın elma ve ceviz hımm harika :) Ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu uyuma bende bayılıyorum,teşekkürler :)

      Sil