- 4 adet bıldırcın
- 2 bardak pirinç
- tereyağı
- tuz
- su
HAZIRLANMASI:
- Öncelikle tüyleri temizlenir.Ardından güzelce yıkanıp bir tencerede üzerine geçecek kadar su eklenerek haşlanır.
- Çok dağılmadan kısa süreli bir haşlamanın ardında yıkanan pirinç varsa kapaklı bir borcamın içine alınır.
- Üzerine az haşlanmış bıldırcınlar dizilir tuzu atılır ve bıldırcınları haşladığımız sudan eklenir (su miktarını kendi ölçülerinize gör koyabilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekip pişene kadar kapağı kapalı tutulur.
- Ardından kapağı açılır ve üzerine eritilmiş tereyağı ilave edilip, fırının en yüksek ısısında bıldırcınların üzeri kızarıncaya kadar beklenir.
....VE SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN....
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
BU PİLAV YENMEZDE NAAPILIR :)
YanıtlaSilÇocukluğumda bir sefer bıldırcın yemiştim... Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Ayrıca bloğumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Facebookta aynı isimli bir sayfanın hazırlık aşamasındayım. Oraya da beklerim. Selamlar...
YanıtlaSilteşekkürler...
Sil