2 Eylül 2013 Pazartesi

FIRINDA BILDIRCINLI PİLAV

MALZEMELER:

  • 4 adet bıldırcın
  • 2 bardak pirinç
  • tereyağı
  • tuz
  • su





HAZIRLANMASI:

  • Öncelikle tüyleri  temizlenir.Ardından güzelce yıkanıp bir tencerede üzerine geçecek kadar su eklenerek haşlanır.

  • Çok dağılmadan kısa süreli bir haşlamanın ardında yıkanan pirinç varsa kapaklı bir borcamın içine alınır.
  • Üzerine az haşlanmış bıldırcınlar dizilir tuzu atılır ve bıldırcınları haşladığımız sudan eklenir (su miktarını kendi ölçülerinize gör koyabilirsiniz)



  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekip pişene kadar kapağı kapalı tutulur.
  • Ardından kapağı açılır ve   üzerine eritilmiş tereyağı ilave edilip, fırının en yüksek ısısında bıldırcınların üzeri kızarıncaya kadar beklenir.

                                                  ....VE SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN....
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)

3 yorum:

  1. BU PİLAV YENMEZDE NAAPILIR :)

    YanıtlaSil
  2. Çocukluğumda bir sefer bıldırcın yemiştim... Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Ayrıca bloğumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Facebookta aynı isimli bir sayfanın hazırlık aşamasındayım. Oraya da beklerim. Selamlar...

    YanıtlaSil