29 Ağustos 2013 Perşembe

DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ



MALZEMELER:

  • 1 lt. süt
  • 1 su b. toz şeker
  •  yarım çay b. pirinç
  •  3 çorba k. mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1-2 parça damla sakızı(tercihe göre)




HAZIRLANIŞI:

  • Pirinci haşlıyoruz. 10 dakika sonra sütü ayrı bir tencereye döküyoruz ve şekerini ilave ediyoruz.
  • Yumurta sarısını koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kısık atşte pişiriyoruz.
  • Kaynayınca haşlanmış olan pirinci süt tenceresine ilave ediyoruz.

  • Beraber pişirmeye devam ediyoruz. Kaseye nişastayı koyuyoruz ve soğuk suyla kıvamını açıyoruz.
  • Sütlaç kaynamaya başlayınca nişastalı suyun yarısını koyup karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Bir süre sonra kıvamına göre kalan nişastalı suyu da koyuyoruz ve kaynatıyoruz.
  • Son olarakda ezdiğimiz damla sakızınıda ilave edip ocaktan alıyoruz.

  •  Küçük güveç kaplarını fırın tepsisine diziyoruz. İçlerine sütlacı paylaştırıyoruz.
  •  Tepsiye soğuk su döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırına koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)



3 yorum: