MALZEMELER:
- 1 lt. süt
- 1 su b. toz şeker
- yarım çay b. pirinç
- 3 çorba k. mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1-2 parça damla sakızı(tercihe göre)
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci haşlıyoruz. 10 dakika sonra sütü ayrı bir tencereye döküyoruz ve şekerini ilave ediyoruz.
- Yumurta sarısını koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kısık atşte pişiriyoruz.
- Kaynayınca haşlanmış olan pirinci süt tenceresine ilave ediyoruz.
- Beraber pişirmeye devam ediyoruz. Kaseye nişastayı koyuyoruz ve soğuk suyla kıvamını açıyoruz.
- Sütlaç kaynamaya başlayınca nişastalı suyun yarısını koyup karıştırmaya devam ediyoruz.
- Bir süre sonra kıvamına göre kalan nişastalı suyu da koyuyoruz ve kaynatıyoruz.
- Son olarakda ezdiğimiz damla sakızınıda ilave edip ocaktan alıyoruz.
- Küçük güveç kaplarını fırın tepsisine diziyoruz. İçlerine sütlacı paylaştırıyoruz.
- Tepsiye soğuk su döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırına koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilBENCEDE MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilteşekkürler :)
Sil