25 Ocak 2014 Cumartesi

İRMİKLİ TOPLAR


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • üzeri için hindistan cevizi & fındık

Hazırlanması:
  1. Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişince ara sıra karıştırarak soğutun.
  2. Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin. Yanınıza bir kase su alın. 
  3. Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Topları tabağa yerleştirip üzerlerine fındık batırın.








  4. elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)

1 yorum: