MALZEMELERİ:
4 portakal
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker,
80 gr bitter çikolata,
¼ su bardağı eritilmiş tereyağı,
¼ su bardağı ayçiçek yağı,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı portakal suyu,
2 su bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Portakalı ortadan ikiye kesip önce bıçak yardımıyla dikkatlice içini boşaltın. Kalan kısımları kaşık ile çıkartın. borcama sıkı bir şekilde dizin. Derin bir kaba 2 yumurtayı kırıp üzerine toz şekerini ilave edip 3-4 dk çırpın. Tereyağını ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Sırayla sütü, portakal suyunu ve eritilmiş bitter çikolatasını da ekleyip çırpın. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip sptaula ile karıştırın. Portakal kabuklarının üzerinde 1 parmak boşluk bırakarak malzemeyi paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35 dk pişirin.