EVET SEVGİLİ BLOG TAKİPÇİLERİM 2 AY KADAR UZUN BİR ARADAN SONRA YİNE BİR TATLI TARİFİMİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.EVDEKİ KİRAZ ÇOKLUĞUNDAN NE YAPAYIM DİYE DÜŞÜNÜRKEN AKLIMA GELDİ BU TARİF HEMDE BİR DOĞUM GÜNÜ PASTASI İŞLEVİNİ GÖRDÜ . ABİCİĞİMİN DOĞUM GÜNÜNDE YAPTIĞIM AİLE ARASI SAMİMİ BİR ÇAY SOHBETİMİZE EŞLİK EDEN GÜZEL BİR PASTA . BİRAZ AŞAMALI BİR TARİF, MUTFAĞINIZ DAĞILACAK BELKİ BULAŞIK YIĞINLARI TEZGAHINIZI KAPLICAK AMA SEVGİYLE YAPTIĞINIZ HER İŞİN SONUNDA GÜZEL SÖZLER KARŞISINDA TÜM YORGUNLUĞUNUZU UNUTACAĞINIZA EMİNİM.HAYDİ BESMELEYLE BAŞLAYIN,KOLAY GELSİN...
KEK İÇİN :
- 3 yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 3/4 su bardağı sıvı yağ,
- 1,5 su bardağı süt,
- 3 su bardağı un,
- 3 tepeleme çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- PASTA KREMASI :
- 500 ml. süt
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 8-10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet çubuk vanilya ( hazır vanilin de olabilir ama aynı aromayı vermez )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- SÜSLEME MALZEMELERİ
- kiraz
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket fındıklı çikolata
- KEK YAPIMI :
- Derin bir kapta oda ısısındaki yumurta ve şekeri açık renk alıncaya kadar yaklaşık 8 dakika çırpın.Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Sırasıyla kakao , vanilin ,unu ekleyin, en son kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çok az çırptıktan sonra spatula yardımıyla malzemeleri iyice karıştırıp kek hamuru kıvamına getirin.Hazırladığınız karışım kalp şeklindeki ( 21 cm - Derinlik : 7.5 cm) kelepçeli kalıbın tabanını yağlayıp unladıktan sonra karışımı döktüm. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika ara ara kontrol ederek pişirin
- KREMA YAPIMI :
- Sütü bir tencereye koyun içine vanilya tohumlarını koyup sadece ılıtın kaynamasın
- Kenarda ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın içine un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin .
- Tencerede ılıttığınız karışımdan 1 kepçe alarak yumurtalı bu karışımın içine koyup ılıtın ardından bu karışımı tenceredeki sütün içine karıştırarak yavaş yavaş ilave edin
- Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.Ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin ve kenara alın.
- Ilınması için başka bir kaba alıp üstünün kabuk bağlamaması içinde ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin .
- Ilıyan kremayı sıkma torbanızın içine alırsanız daha pratik olur.
- BİRLEŞTİRME AŞAMASI :
- Kalıptan çıkarıp hafif soğuyan kekinizi ip yardımıyla ortadan ikiye ayırın .
- Eğer yumuşak bir kıvamda olmasını istiyorsanız benim yaptığım gibi 1 tatlı kaşığı nescafe ile soğuk sütü karıştırıp kekinizi ıslata bilirsiniz hem aroma hemde yumuşak bir tat elde edersiniz.
- Daha sonra arasını krema ile kaplayıp çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye böldüğünüz kirazları ve iri parçalar halinde doğradığınız fındıklı çikolataları ekleyin.
- Diğer üst kısmını da dikkatlice yerleştirdikten sonra isteğinize göre benmari usulü erittiğiniz çikolatanız ile süsleyebilirsiniz .AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder