KEKİN MALZEMELERİ :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
KREMA MALZEMELERİ:
2,5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın veya vanilin
*Yumurtayı derin bir kapta mikserle 10 dakika kadar çırpıyoruz.
*Daha sonra şekeri de ilave edip 5 dakika daha karıştırıyoruz
*Ardından rendelenmiş havuç ve cevizi de ilave edip mikser kabının bıçağını takıp havuçlar küçülene kadar karıştırıyoruz.
*Geriye kalan tarçın,vanilya,un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra,
*Borcamın tabanını tereyağ sürüp biraz un serpiyoruz ki hem güzel kızarsın hemde yapışmasın
*Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
KREMA HAZIRLANIŞI:
*Küçük bir tencerenin içine ocağa almadan önce süt,un ve şeker koyup güzelce çırptıktan sonra ocapa alıyoruz ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz,
*Ocaktan aldıktan sonra içine çubuk tarçını bütün olarak veya yarım paket vanilin ilave edip karıştırıyoruz.
*Ardından fırından çıkan kekin üzerine ılık olan kremayı sürüyoruz.
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder