20 Nisan 2014 Pazar

CEVİZLİ BURMA TATLISI

AYŞE ABLAMIN ELLERİNDEN ;

HAMURU:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2-3 damla sirke
1 yumurta sarısı
un
tuz

ARA MALZEMESİ:

fındık veya ceviz
şeker


ŞERBET:

5 su bardağı şeker
1-2 damla limon
5,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

*Önce şerbet malzemelerini kaynatıp,soğuması için kenara alıyoruz.
*Hamur malzemelerini derin bir kapta kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
*Ardından ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp nişasta ile açıyoruz.
*Açılan hamurların içine iç malzemesini koyup oklavaya sarıp büzüyoruz.
*Ardından 3 parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz.
*Tümünü dizdikten sonra üzerlerine erimiş tereyağ gezdiriyoruz.
*200 derece fırında altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
*Ardından soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz.


elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)














BALKONUMUZUN KUMKUATI


LİMONLARIMIZIN ÇİÇEKLERİ AÇTI BALKONUMUZ MİSS GİBİ KOKUYO


VEE BUDA ABLAMIN ORKİDESİ ...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder