11 Mayıs 2014 Pazar

TAZE SARIMSAK NASIL SAKLANIR ?

Uzmanların tespitlerine göre, sarımsağın insan sağlığı açısından faydalarını sıralayarak başlayayım söze: 

•Sarımsak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır, yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır: Bu bağlamda nezle, soğuk algınlığı, uçuk; mide, bağırsak ve mantar iltihapları,Arpacık gibi bakteri, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlar sayılabilir.
•Kandaki kolesterol düzeyini düşürür: Yapılan araştırmalar, Günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, kısa dönemde %10'luk düşüşlerin gerçekleştiğini ortaya koymuştur.
•Sarımsak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır: Bu sayede sarımsak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler.
•Yüksek tansiyonu düşürür: Araştırmalar, makul düzeyde sarımsak alımının bile bu etkiyi sağladığını göstermektedir.
•Sarımsak, kan şekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarımsak yemenin iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla saptanmıştır.
•Bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Yapılan araştırmalarda sarımsak tüketen kişilerde, özellikle mide kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştir.
•Sarımsak kronik bronşiti önler, etkisini azaltır.
•Balgam, idrar, safra ve Gaz söktürücüdür.
•İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.
TAZE SARIMSAKLAR PAZAR TEZGAHLARINDAKİ YERİNİ ALDI , BURAM BURAM SARIMSAK KOKAN TEZGAHLARA UĞRAMADAN GEÇMEK OLMAZ. TABİ İRİ İRİ SARIMSAKLARIN CAZİBESİNE DAYANAMAYIP FAZLACA ALINCA , BOZULMADAN NASIL DEĞERLENDİRELİM DİYE DÜŞÜNDÜK VE İŞTE SONUÇ ;
HAZIRLANIŞI;
sabırla sarımsakları kabuklarından ayırmak,
ardından minik kavanozlara koyup,
üstünü kapatana kadar hakiki zeytinyağı koyup sıkıca kavanozu kapamak.
PEKİ AVANTAJI NE ?
öncelikle sarımsak taze olduğundan çok fazla dayanmaz,raf ömrünü uzatmak,
peki bu nasıl oluyor  derseniz zeytinyağı hem havayla temasını engelliyor,hem de içerisindeki asitler bozulmadan uzun süre saklama imkanı sağlıyor
diğer bir avantajı da aromalı bir zeytinyağı elde ediyoruz,bunu yaptığınız yemeklerde veya sabah kahvaltılarında kızarmış ekmekle beraber afiyetle yiyebilirsiniz...

elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)

1 yorum: