13 Temmuz 2014 Pazar

BURSA'NIN MEŞHUR SÜT HELVASI





MALZEMELER :
1 LİTRE SÜT
1 BARDAK DOLUSU UN
1 BUÇUK BARDAK ŞEKER
200 GRAM TEREYAĞ
1 YUMURTA
üzeri için
Fındık , tarçın


                                                              HAZIRLANIŞI ;                           

 *SÜT , ŞEKER VE YUMURTAYI BİR TENCEREDE PARMAĞINIZ DAYANACAK ŞEKİLDE
ISITIN                                          

*BİR YANDAN DA UNU YAĞ İLE HELVA KAVURUR GİBİ KAVURUN KOKUSU ÇIKIP , RENGİ DÖNÜNCEYE KADAR            

 *DAHA SONRA ILIK SÜTÜ KAVRULMUŞ UN TENCERESİNE YAVAŞÇA DÖKÜP KARIŞTIRIN (BU AŞAMADA BLENDER KULLANABİLİRSİNİZ )                                     

*OCAKTA BİRAZ KAYNATIP KOYU MUHALLEBİ KIVAMINI ALINCA KARE BORCAMA DÖKÜN.                                                 

*200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.       

*ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.                                                      
AFİYET OLSUN
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder