MALZEMELER :
1 LİTRE SÜT
1 BARDAK DOLUSU UN
1 BUÇUK BARDAK ŞEKER
200 GRAM TEREYAĞ
1 YUMURTA
üzeri için
Fındık , tarçın
Fındık , tarçın
HAZIRLANIŞI ;
*SÜT , ŞEKER VE YUMURTAYI BİR TENCEREDE PARMAĞINIZ DAYANACAK ŞEKİLDE
ISITIN
*BİR YANDAN DA UNU YAĞ İLE HELVA KAVURUR GİBİ KAVURUN KOKUSU ÇIKIP , RENGİ DÖNÜNCEYE KADAR
*DAHA SONRA ILIK SÜTÜ KAVRULMUŞ UN TENCERESİNE YAVAŞÇA DÖKÜP KARIŞTIRIN (BU AŞAMADA BLENDER KULLANABİLİRSİNİZ )
*OCAKTA BİRAZ KAYNATIP KOYU MUHALLEBİ KIVAMINI ALINCA KARE BORCAMA DÖKÜN.
*200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
*ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder