19 Temmuz 2014 Cumartesi

ŞAM TATLI

MALZEMELER :

4 SU BARDAĞI İRMİK
2 BARDAK UN 
2 BARDAK YOĞURT
3 BARDAK ŞEKER
3 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT 
1 PAKET VANİLİN

ŞERBETİ :

4 SU BARDAĞI SU
4 SU BARDAĞI ŞEKER
LİMON
(PÜF NOKTALARI OKUMADAN TARİFE BAŞLAMA !!! )


HAZIRLANIŞI :

ilk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın
daha sonra bir kaba yoğurt ve şekeri alarak iyice çırpın
üzerine irmik , vanilin , karbonat ve ununu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın
yoğun kıvamlı hamuru önceden tereyağı ile yağladığınız (35 cm teflon yuvarlak tepsi kullandım )
tepsiye koyun ardından 30 dakika tepside oda sıcaklığında bekletin
üzerine fındıkları dizin
önceden ısıttığınız 180 derecelik fırından üzeri kızarana içi pişene kadar pişirin
fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün 
soğuyup , içine şerbeti iyice çektikten sonra servise hazır .

PÜF NOKTALARI :

* TATLININ SICAK ŞERBETİN SOĞUK OLMASINA DİKKAT EDİN
*ŞERBETİN KOYU KIVAMLI OLMASI İÇİN KAYNADIKTAN SONRA 15-20 DAKİKA  DAHA KISIK ATEŞTE KAYNATIN 
* HAMURU İÇİN KULLANACAĞINIZ YOĞURT ÇOK KOYU OLMAMALI , BİRAZ SULU YOĞURT TERCİH EDİN 
*ÜZERİNE FINDIKLARI DİZERKEN HER DİLİME İKİ FINDIK GELECEK ŞEKİLDE , UZUN İNCE ŞERİTLER HALİNDE KESECEĞİNİZ DİLİMLERİN YERLERİNİ BELİRLEYİN.


AFİYET OLSUN ...
elinizin lezzetinden de bir tutam koymayı unutmayın :)






1 yorum: